Monthly Archives: ژانویه 2017

مراحل قضایی طلاق خلع

بعید نیست که سرنوشت یک زندگی مشترک به جایی برسد که زن چنان از زندگی خود ناراضی باشد که حتی یک‌ لحظه حاضر به ادامه رابطه ازدواج نشود؛ ولی برعکس زن، شوهر حاضر به طلاق دادن همسر نباشد. در این وضعیت زن می‌تواند در خواست طلاق کند و طلاق او …

Read More »

بخشیدن مهریه در ازای حضانت فرزند

این سوال به دفعات زیاد پرسیده می شود که آیا می توان در ازای حضانت فرزند مهریه را بخشید؟ و آیا امکان اخذ حضانت دائمی فرزند وجود دارد؟ بر طبق ماده 1169 قانون مدنی حضانت فرزند دختر و پسر تا پایان 7 سالگی با مادر است و پس از این …

Read More »

چگونگی تنظیم چک ضمانت

در قانون منع در خصوص گرفتن ضامن یا تضمین بایت حسن انجام کار از کار گر وجود ندارد. به عبارتی دیگر کارفرما می تواند اقدام به اخذ تضمین از کارگر نماید. اما این امر بدان معنا نمی باشد که کارگر بدون درنظرگفتن قانون اقدام به دادن تضمین یا معرفی ضامن …

Read More »

چک بهتر است یا سفته

ماده 1285 قانون مدنی ایران سند را عبارت از هر نوشته ای می داند كه در مقام دعوا یا دفاع قابل استناد باشد، اما این تعریف در حقوق تجارت قابل استفاده نیست؛ قانون تجارت نیز تعریفی از اسناد تجاری ارایه نداده. در این مبحث اسناد تجاری به معنای خاص، شامل …

Read More »

کیفرخواست شفاهی چه زمانی صادر می‌‎شود؟

کیفرخواست در حقیقت ادعا نامه دادستان علیه متهم است. کیفرخواست هنگامی صادر می‌شود که تحقیقات انجام شده و ادله وقوع جرم، جمع آوری شده است. کیفرخواست بعد از صدور قرار مجرمیت و توسط دادستان یا جانشین او صادر می‌شود. قانون جدید آئین‌دادرسی کیفری که اجرای آن از یکم تیر ماه …

Read More »

درخواست اعاده دادرسی ماده 474 قانون آیین دادرسیکیفری

ماده 474 قانون آیین دادرسیکیفری مقرر می کند: درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه‌ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می‌شود: الف- کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد. ب- چند …

Read More »

آیا اگر قاضی کار خلاف قانون انجام بدهد، قابل پیگیری خواهد بود؟

به موجب قانونِ نظارت بر رفتار قضات، مصوب هفدهم مهرماه 90 تخلفات ذیل، بخشی از تخلفات قابل پیگیریِ قضات محسوب می‌شود: اعلام نظر ماهوی قاضی پیش از صدور رأی صدور رأی غیرمستند یا غیرمستدل دستور تعیین وقت دادرسی خارج از ترتیب دفتر اوقات بدون علت موجه رفتار خارج از نزاکت …

Read More »

ترتیب اجرای احکام چگونه است؟

ماده 281 – اجراي حكم در هر حال با دادگاه بدوي صادر كننده حكم يا قائم مقام آن به شرح مواد آتي مي‌باشد. ‌ماده 282 – در مواردي كه اجراي حكم مي‌بايست توسط مأموران يا سازمان‌هاي دولتي يا عمومي به عمل آيد دادگاه ضمن ارسال رونوشت حكم و‌صدور دستور اجراء …

Read More »

احكام لازم‌الاجراء عبارتند از:

ماده 278 – احكام لازم‌الاجراء عبارتند از: ‌الف – حكم قطعي دادگاه بدوي. ب – حكم دادگاه بدوي كه در مهلت مقرر در قانون نسبت به آن اعتراض يا درخواست تجديدنظر نشده باشد و يا اعتراض يا درخواست تجديد‌نظر نسبت به آن رد شده باشد. ج – حكم دادگاه بدوي …

Read More »

اقدامات قاضي پس از ختم تحقيقات

ماده 177 – پس از ارجاع پرونده به شعبه دادگاه و عدم نياز به تحقيق و يا اقدام ديگر دادگاه به شرح زير عمل مي‌نمايد: ‌الف – چنانچه اتهامي متوجه متهم نبوده يا عمل انتسابي به وي جرم نباشد دادگاه اقدام به صدور رأي برائت و يا قرار منع تعقيب …

Read More »

احضار شهود تحقيق و مطلعين

ماده 148 – قاضي،‌اشخاصي را كه به تشخيص خود يا به معرفي شاكي يا اعلام مقامات ذي ربط يا به تقاضاي متهم براي روشن شدن اتهام لازم‌بداند، برابر اصول مقرر احضار مي‌نمايد. ‌ماده 149 – شهود تحقيق و مطلعين به دستور قاضي توسط ضابطين يا مأمورين ابلاغ و يا به …

Read More »

مراحل احضار و بازجويي متهم

‌تبصره 2 – تخلف مأمورين ابلاغ در انجام وظايف خود و يا گماده 112 – احضار متهم به وسيله احضار نامه به عمل مي‌آيد. احضار نامه در دو نسخه فرستاده مي‌شود، يك نسخه را متهم گرفته و نسخه ديگر را‌امضاء كرده به مأمور احضار رد مي‌كند. ‌ماده 113 – در …

Read More »

تفتيش و بازرسي منازل و اماكن و كشف آلات و ادوات جرم

ماده 96 – تفتيش و بازرسي منازل، اماكن و اشياء در مواردي به عمل مي‌آيد كه حسب دلايل، ظن قوي به كشف متهم يا اسباب و آلات و دلايل‌جرم، در آن محل وجود داشته باشد. ‌ماده 97 – چنانچه تفتيش و بازرسي با حقوق اشخاص مزاحمت نمايد، در صورتي مجاز …

Read More »

احاله چیست؟

ماده 62 – در امور كيفري، احاله پرونده از حوزه‌اي به حوزه ديگر يك استان به درخواست رئيس حوزه مبداء و موافقت شعبه اول دادگاه تجديدنظر‌همان استان و از حوزه يك استان به استان ديگر به درخواست رئيس حوزه قضايي و موافقت ديوان عالي كشور صورت مي‌گيرد. ‌ماده 63 – …

Read More »

مجموعه قوانین مهریه

ماده ۱۰۷۸ هر چيزي را که ماليت داشته و قابل تملک نيز باشد مي‌توان مهر قرار داد. ماده ۱۰۷۹ مهر بايد بين طرفين تا حدي که رفع جهالت آن‌ها بشود معلوم باشد. ماده ۱۰۸۰ تعيين مقدار مهر منوط به تراضي طرفين است. ماده ۱۰۸۱ اگر در عقد نکاح شرط شود …

Read More »

قانون ثبت اختراعات

1387/1/28 شماره 4116 مديرعامل محترم روزنامه رسمي جمهوري اسلامي ايران بدینوسیله در اجراء مفاد تبصره ذیل ماده ( 1) قانون مدنی، یک نسخه تصویر قانون ثبت اختراعات طرحهای صنعتی و علائم تجاری برای درج در روزنامه رسمی ارسال م یگردد. رئیس مجلس شورای اسلامی  غلامعلی حدادعادل 1386/11/29 18/ شماره 187961 …

Read More »

در ازدواج موقت ازدواج زن با بیش از یک مرد جایز نیست اما……

در ازدواج موقت ازدواج زن با بیش از یک مرد جایز نیست اما مرد در ازدواج موقت محدویت عددی ندارد برخلاف ازدواج دائم که تنها 4 زن می تواند اختیار کند.همچنین زن و مرد از یکدیگر ارث نمی برند و پرداخت نفقه  زن الزامی نیست. در ازدواج دائم هیچکدام از …

Read More »

حضانت فرزند حاصل از صیغه با مرد است یا زن؟

مسولیت فرزند در ازدواج موقت به عهده ی پدر است اما باید توجه داشت که این موضوع اختصاص به ازدواج موقت ندارد . چه در ازدواج موقت و چه در ازدواج دائم حضانت و نگه داری فرزند تا 7سالگی حق مادر است و از این سن به بعد بر عهده …

Read More »

وضعیت مهریه در حالت: فوت

پرداخت مهریه در هریک از این چهار حالت بستگی به دو عامل تعیین یا عدم تعیین مهریه و داشتن رابطه نزدیکی یا عدم نزدیکی بین زن و شوهر دارد که به صورت اختصار به شرح زیر می باشند. فوت الف – مهریه تعیین شده و نزدیکی صورت نگرفته است .با …

Read More »

مسئولیت حقوقی و کیفری فریب در ازدواج

فریب د‌ر ازد‌واج عبارت از گفتار و اعمال و رفتار متقلبانه و حیله‌گرانه‌ای که شخص به منظور گول زد‌ن و اغفال طرف مقابل؛ خود‌ را با ویژگی‌ها و صفاتی د‌روغین و واهی که واقعیت ند‌ارد‌ یا با کتمان و مخفی کرد‌ن عیوب و ایراد‌اتی معرفی می‌کند‌. د‌ر اکثر موارد‌ اعمال …

Read More »

تخریب و اخلال در داده‌ها یا سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی جرم است؟

گستردگی مباحث حقوقی و پیچیدگی‌های موضوعات متنوع آن ضرورت آموزش هرچه بیشتر آن را روشن می‌‎سازد. ضروریاتی مانند آشنا شدن شهروندان با ضوابط حقوقی و قانونی حاکم بر روابط اجتماعی و آگاهی بخشی جامعه نسبت به مسائل حقوقی یکی از مهم‌ترین راهکار‌ها در کاهش مراجعات مردم به دادگستری است. به …

Read More »