آیین نامه شیوه اجرای قرارهای نظارت و تامین قضایی

در اجـرای ماده 252 قانون آیین دادرسی كیفری، ‌مصوب 1392 و اصلاحـیه آن و بنا به پیشــنهاد وزیر دادگستری، “آیین نامه شیوه اجرای برخی قرارهای نظارت و تامین قضایی” به شرح مواد آتی است.

شیوه اجرای برخی قرارهای نظارت قضایی

ماده 1 ـ اصطلاحات به کار رفته در این آیین نامه در معانی مشروح زیر می باشد:

الف ـ قرار نظارت : قرار نظارت قضایی مذکور در ماده 247 قانون.
ب ـ قانون : قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 4/12/1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی
پ ـ مرکز یا نهاد: مرکز یا نهاد تعیین شده توسط بازپرس یا سایر مقامات قضایی، موضوع ماده 5 این آیین نامه
ماده 2 ـ قاضی صادر کننده قرار نظارت، مکلف است با تنظیم صورت مجلس، دستور مندرج در قرار و تبعات و آثار تخلف از آن به ویژه مفاد ماده 254 قانون را به متهم تفهیم نماید.
ماده 3 ـ در صورت الغاء قرار نظارت، مقام قضایی صادر کننده قرار باید بلافاصله مراتب را به مرکز یا نهاد و متهم ابلاغ نماید. مرکز یا نهاد مذکور موظف است به محض اطلاع از ادامه اجرای آن خودداری و نتیجه را به مرجع قضایی صادرکننده قرار اعلام نماید.
ماده 4ـ در صورتی که قرار نظارت مبنی بر معرفی متهم به مرکز یا نهاد معینی باشد، قاضی صادرکننده قرار باید زمان و محلی که متهم موظف است خود را معرفی کند، همچنین زمان شروع اجرای قرار و خاتمه آن را صریحاً قید نماید.

ب ـ معرفی متهم به مركز یا نهاد

ماده 5 ـ مرکز یا نهاد، موضوع بند الف ماده 247 قانون عبارت است از:
الف ـ واحد اجرای احکام كیفری یا مددکاری اجتماعی حوزه قضایی
ب ـ ضابطان دادگستری اعم از عام و خاص حسب مورد
ماده 6 ـ در صورتی که مرکز یا نهاد خارج از حوزه قضایی مرجع صادرکننده قرار نظارت باشد، مراتب باید از طریق اعطای نیابت قضایی به مرجع قضایی مربوط صورت گیرد. نظارت بر اجرای صحیح قرار مذکور بر عهده مرجع مجری نیابت است.
ماده 7 ـ مرکز یا نهاد، باید مراتب معرفی متهم را اعم از روز و ساعت مراجعه وی در دفتر مخصوص درج و به امضاء متهم برساند و در صورت عدم مراجعه وی مراتب را به مرجع قضایی مربوط اعلام نماید.
ماده 8 ـ در صورتی که متهم به علت عذر موجه خود را معرفی نکند، باید بلافاصله معذوریت از حضور و علت موجه آن را به نهاد یا مرکز مربوط و همچنین به مرجع صادرکننده یا مجری قرار اعلام و به محض رفع عذر، اقدام به معرفی خود نماید.